Ljetna škola

Summer of code - Ljetnja škola programiranja

Ljetnja škola programiranja traje 3 nedelje i održava se u više termina tokom ljetnjeg raspusta. Obično organizujemo tri termina: krajem juna, sredinom jula i početkom avgusta, kako bi i oni koji putuju na odmore uklopili da pohađaju našu školu. Ljetna škola je intenzivnija od redovnih kurseva, održava se 3 puta nedeljno po 90 minuta. Cilj ljetnih kurseva je da upotpune ljetni raspust i daju uvid u materiju naših redovnih kurseva. 

Isto kao i redovni kursevi i kratki ljetni kursevi su podjeljeni u tri cjeline-nedelje. Prve nedelje fokus se stavlja na teorijska znanja i savladavanje alata. Druge nedelje se uz pomoć predavača rade praktični primjeri (igrice, aplikacije, roboti itd.), dok treća nedelja ostaje rezervisana za završne projekte, koji polaznici sami osmisle i realizuju. Posvećujemo puno pažnje završnim projektima naših polaznika, jer je samo primjenjeno znanje je usvojeno znanje.

Od 2016. do 2020. ljetne kurseve je pohađalo više od 1000 polaznika. Zbog naših ograničenih kapaciteta i termina, formira se lista čekanja. Rezervišite vaše mjesto na vrijeme.