Programi

Izaberite vaš ulaz u svijet informacionih tehnologija

Svi naši kursevi su pažljivo osmišljeni tako da na zabavan i kreativan način predstave osnove različitih oblasti informacionih tehnologija. IT kao oblast obuhvata puno različitih disciplina i tehnologija. U cilju pravilnog učenja i razvijanja daljeg interesovanja u domenu informacionih tehnologija veoma je važno da prvi kurs odgovara interesovanju polaznika. Pročitajte opise naših programa i ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno kontaktirajte sa nekim iz našeg tima.

Razvoj igrica i animacija

Djeca provode dosta vremena igrajući igrice ili gledajući animirane filmove. Možete im braniti da koriste računar ili im možete pružiti priliku da prave sopstvene igrice i animacije. Scratch je alat razvijen na tehnološkom institutu Masačusets (MIT), namenjen djeci i služi za pravljenje igrica i animacija. Za kratko vreme, Vaše djete će praviti sopstvene igrice i potpuno promjeniti pogled na igrice, koje igra kod kuće. Zapitaće se kako da napravi sličnu. Za one koji su već prošli osnovni kurs ili su se samostalno igrali u Scratch-u, imamo posebne kurseve robotike. Robotika djeci pruža mogućnost povezivanja Scratch-a sa hardverom, tj. robotom.

Robotika - Lego Mindstorms

Svakodnevni život današnjice zavisi od elektronskih uređaja. Razumjevanje funkcionisanja uređaja koje svakodnevno koristimo je od velike važnosti. Zato smo osmislili jednistveni program koji će pomoći djeci da nauče kako funkcionišu uređaji koje koriste, ali i da nauče osnove elektronike. Cilj kursa je da se polaznici upoznaju sa svijetom hardvera, uređajima koje pokreće softver i da se pored programiranja, zainteresuju za projektovanje i pravljenje hardvera, koristeći Lego Mindstorms komplete. Polaznicima ovog kursa se pruža jednistven uvid u svet elektronike i robotike.

Razvoj mobilnih aplikacija

Na svetu postoji više mobilnih telefona nego ljudi. Vjerovatno i Vaše djete, kao i drugari iz njegovog razreda posjeduje bar jedan smartphone. Ovaj kurs ima za cilj da Vaše djete preobrazi iz običnog korisnika telefona i aplikacija u stvaraoca koji pravi svoje aplikacije, za svoje ili potrebe drugih. App inventor je alat specijalno namejnjen za brz razvoj mobilnih aplikacija. Osnovci i srednjoškolci širom svijeta pomoću ovog alata prave svoje prve mobilne aplikacije.

Internet i Web

Živimo u doba interneta. Svi koristimo internet, čak i Vaša djeca, vjerovatno svakodnevno. A da li znaju kako internet funkcioniše? Kako funkcionišu internet protokoli i od čega se sastoje sajtovi koje svakodnevno koriste? Da li znaju kako da naprave svoj web sajt? Ovaj kurs će im dati odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Naučiće osnove HTML-a, Javascript-a i CSS-a, tehnologija bez kojih se internet teško može zamisliti. Takođe, tokom kursa savladaće i osnove WordPress-a i napraviti svoj sopstveni sajt.

STEM

Naš novi program (Science Technology Engeering Mathematics) rezultat je višemjesečnog rada naših predavača. Cilj programa je da djeci približi nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Kroz niz raznih eksperimenata, zanimljive teorije i praktične primjere. Na zanimljiv način, bliže objašnjava gradivo fizike i matematike koje se obrađuje u redovnom školskom programu, kao i programiranje, logiku, elektroniku, ali i hemijske i fizičke procese iza tehnologije koja se danas koristi. Vaše djete će utvrditi i unaprediti znanja iz fizike i matematike, ali i steći nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija i principa na kojima tehnologija funkcioniše.

Ljetna Škola

Ljetna škola programiranja traje 3 nedelje i održava se u više termina tokom ljetnjeg raspusta. Obično organizujemo tri termina: krajem juna, sredinom jula i početkom avgusta, kako bi se i oni koji putuju na odmore uklopilii da pohađaju našu školu. Ljetna škola je intenzivnija od redovnih kurseva, održava se 3 puta nedeljno po 90 minuta. Cilj ljetnih kurseva je da upotpune ljetni raspust i daju uvid u materiju naših redovnih kurseva. Tokom 2016. i 2017. ljetne kurseve je pohađalo više od 200 polaznika. Zbog naših ogramičenih kapaciteta i termina, formira se lista čekanja. Rezervišite vaše mjesto na vreme.

Zašto je programiranje dobro za razvoj djece?

Osim što su nevjerovatno zanimljivi Dexter’s kursevi:

  • Podstiču analitičko razmišljanje i sposobnost rješavanja problema.
  • Podstiču kreativnost i samostalnost.
  • Pretvaraju djecu iz korisnika u stvaraoca sadržaja (igrica, sajtova, aplikacija, robota...).
  • Informišu djecu o različitim ulogama u oblasti IT.
  • Pružaju osnovno znanje programiranja i osnovu za dalje učenje.
  • Motivišu djecu da nastave da se bave informacionim tehnologijama.

Ne možete da odlučite na koji kurs da se upišete?

Pozovite nas i zakažite besplatni promotivni čas ili razgovor sa našim predavačima.